Boštjan Čukur, keramičar, učitelj Svet24.si

S 6Pack Čukurjem o ogroženih poklicih in ...

vesolje Svet24.si

Astro nasveti za nov teden: pod retrogradnim ...

profimedia-0501030542 Necenzurirano

Na Hrvaškem aretacije, pri nas pa preiskave ...

rop musar sestanek Reporter.si

Golob je tisti, ki nosi hlače v politiki, ne pa ...

slovenija sesko 1 Ekipa

Ponarejeni slovenski dresi: Pazite, kaj kupujete, ...

lea plut mediaspeed Njena.si

MasterChef: Umrla je manekenka Lea Plut

avstrija slovenija Ekipa

Po tekmi Avstrija - Slovenija zavrelo, predsednik ...

Zabavno Nm

FOTO: Fikreta, burek in recept

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.03.2013 10:02

Gospa Fikreta nas je navdušila z vrhunsko bosansko kuhinjo. Predstavljamo vam burek, sirnico in krompirušo, ki jih je Fikreta pripravila. Prav tako sladice. Zdaj pa recept za burek.

Za burek:

- za testo: potrebujemo približno pol kg moke, vodo in sol. Testo pregnetemo, naoljimo in pustimo počivati skoraj dve uri. Potem pa ga razvlečemo, z oklagijo (dolga okrogla palica za valjanje in izdelavo vlečenega testa)

- za nadev: 60 dag mesa/govedine, ena por in čebula, vse prepražimo na olju

- peka: v namaščen pekač položimo zvitke. Vse zvitke dobro namažemo (za to potrebujemo 4 jajca in 1 dcl olja). Pečemo 35 minut.

Če bi želeli več izvedeti o pripravi bureka, ali pa da vam ga speče gospa Fikreta, lahko pokličete v redakcijo: 07/ 33 7 20 30.