bunker zaklonisce Svet24.si

Najbogatejši zemljani si gradijo bunkerje za ...

drsanje, drsališče Svet24.si

Kdaj se odpirajo posamezna drsališča po vsej ...

172A2166 Necenzurirano

Padel je rekord: vila enega najbogatejših ...

1719258176-20240624205834-172a4914-1719258058596 Reporter.si

Urška Bačovnik Janša poje hvalnice svojemu ...

doncic dallas Ekipa

Bo Dončić odsoten dlje? Liga NBA povlekla ...

ansambel-saša-avsenika - 1 Revija Stop

Avseniki iskreno: »V kombiju praktično živimo«

andrej stare Ekipa

Kolikokrat je komentiral pijan? Vprašali legendo ...

Zabavno Ljubljana

Kdo bi kuhal?

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
08.01.2017 16:18

Slovenska kuharska reprezentanca, ki deluje v okviru Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, išče nove člane. S kampanjo Si lačen igre želijo v svoje vrste zvabiti pet novih obetavnih kuharskih mojstrov, ki bi Slovenijo zastopali na prestižnih kuharskih tekmovanjih doma in v tujini.

Predsednik društva Tomaž Vozelj je v sporočilu za javnost pojasnil, da so člani društva, ki že več deset let nadaljuje tradicijo slovenskih kuharskih združenj, tako "priznani domači kuharski strokovnjaki kot mladi kuharji na začetku svoje profesionalne kariere". Novi kuharski navdušenci pa se bodo po zagotovitvah društva pridružili slovenski kuharski eliti.

Reprezentanco bodo okrepili tudi s sodelovanjem na mednarodnih tekmovanjih, kjer ekipo usklajuje vodja, ki je tudi odgovoren za sestavo in pripravo jedi, videz ter okus. Na tekmovanjih se ocenjuje tudi organizacija dela, pri tem je trdno vodstvo ključnega pomena, poudarjajo v društvu.

Obenem zagotavljajo, da delo v kuharski reprezentanci poleg sodelovanja na največjih mednarodnih kuharskih tekmovanjih članom omogoča tudi sodelovanje z vrhunskimi kuharskimi strokovnjaki, učenje od najboljših in širjenje mreže strokovnih poznanstev. Po prepričanju ene od nekdanjih članic je sicer v vsaki kuhinji, v reprezentanci pa še toliko bolj, eden najpomembnejših dejavnikov timsko delo.


Na dobrem medsebojnem sodelovanju namreč slonijo uspehi celotne reprezentance, poudarjajo v društvu. Ob tem morata reprezentante odlikovati tudi delovna disciplina in časovna prilagodljivost, imeti morajo visoko raven strokovnega znanja, gnati pa jih mora želja po osebnem in strokovnem razvoju.

Vse, ki bi želeli sodelovati v izboru za člane reprezentance, lahko svojo prijavo oddajo do 5. februarja prek spletne strani www.chefsofslovenia.si. Na podlagi poslanih prijav, življenjepisov in priloženih priporočil bodo v društvu naredili izbor in jih v začetku marca poklicali na prvi preizkus v izobraževalni center društva v Kamniku.