V Sloveniji letos že trinajstič zapovrstjo tretji petek v novembru obeležujemo dan slovenske hrane, ko poteka Tradicionalni slovenski zajtrk, tokrat pod geslom »Kruh za zajtrk – super dan!«. Projektu se pridružujejo tudi osnovne šole in vrtci v mestni občini Krško, današnji zajtrk pa je župan Janez Kerin preživel z učenkami in učenci od 1. do 5. razreda ter zaposlenimi Osnovne šole Raka.
Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je namenjen ozaveščanju najmlajših o pomenu lokalno pridelane hrane, samooskrbi s hrano in domačo pridelavo in predelavo hrane. Učenke in učenci Osnovne šole Raka so županu pripravili prisrčno dobrodošlico in krajši kulturni program, nato pa ga povabili, da se jim pridruži pri zajtrku, ki je sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolk.
Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je bil na pobudo Čebelarske zveze Slovenije prvič organiziran leta 2011 z namenom ozaveščanja najmlajših o pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja.
Galerija
Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Raka
MO Krško
Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Raka
MO Krško
Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Raka
MO Krško
Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Raka
MO Krško
Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Raka
MO Krško
Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Raka
MO Krško
Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Raka
MO Krško
Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Raka
MO Krško
Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Raka
MO Krško
Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Raka
MO Krško
Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Raka
MO Krško
Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Raka
MO Krško
Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Raka
MO Krško
Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Raka
MO Krško
Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Raka
MO Krško