MLM, mariborska livarna, stečaj, delavci Svet24.si

Odpuščanja: Katera podjetja so se odločila za ...

Simon Popek, Miša Molk Svet24.si

Ljubitelji filmov spet prišli na svoj račun

Boris Kupec 2022 Necenzurirano

Po našem razkritju razveljavili 30-milijonski ...

dzani stojakovic novo mesto rom Reporter.si

V Novem mestu se hvalijo: To je Rom Đani, ki hodi...

matjaz kek mm Ekipa

Kek dobil vprašanje o Iličiću in Dragonsih, ...

Avstralski načrt predstavlja eno najstrožjih Revija Stop

Družabna omrežja samo za starejše od 16 let!

thompson doncic Ekipa

Prizori, ki jih v NBA še ni bilo: Tako so v San ...

Novice Jugorje pri Metliki

Od hobija do 1,5 tone proizvodnje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.09.2015 15:43

Zgodba o kuhanju masla se je začela kot hobi, po petih letih pa so v Zavodu za zdravo življenje iz Jugorja pri Metliki prišli tako daleč, da na mesec povprečno pripravijo 1,5 tone namazov in masla.

Za njihovo kozje maslo MeGhee so prejeli sejemsko priznanje Mestne občine Celje.

Zavod so ustanovili zato, da bi delali nekaj dobrega in že so polni idej za prihodnost, so v imenu podjetja sporočili iz MOS Celje.

»Naš izdelek je ekološki, lepo izgleda, je uporaben, zdrav, dober in še slovenski. To so aduti, ki jih ima redko kateri izdelek,« je lastnosti nagrajenega kozjega masla MeGhee poudaril direktor zavoda Dušan M. Z. Badovinac. Kozje maslo kuhajo 48 ali več ur. Odličen je za pečenje, cvrtje ali kuhanje vseh vrst jedi. Več let že proizvajajo tudi masla in namaze iz kravjega mleka, ki jim dodajo še tartufe, sezam, česen.

»Uporabljamo izključno ekološko mleko od pašne živine. Če so živali zunaj, se tvori dober holesterol, ki je zelo pomemben za organizem, na kar so ljudje pozabili. Dober holesterol ohranja kondicijo žlez z notranjim izločanjem, obnavlja, celi rane,« je povedal Badovinac.