V Trebnjem bo danes od 13. ure dalje potekal 3. mednarodni festival Marmelada 2015. Obiskovalci bodo lahko na razstavi videli in okusili 77 vrst marmelad, ki so sodelovale na letošnjem festivalu.
Med njimi sta tudi marmelada iz rdeče pese z ingverjem in marmelada iz rdečega fižola. Najbolje ocenjene bodo razglasili zvečer.Vzorce marmelad je ocenjevala tričlanska strokovna komisija pod vodstvom Tomaža Požrla z Biotehniške fakultete v Ljubljani. Najbolje ocenjene bodo razglasili ob 20. uri na glavnem odru na parkirišču za pošto in Hotelom Opara v Trebnjem. Še prej bo med 18. in 19. uro potekalo strokovno predavanje Rajka Vidriha z biotehniške fakultete o pripravi marmelad.
Festival Marmelada 2015, ki ga organizira Zavod za trajnostni razvoj Temeniške in Mirnske doline, je eden od številnih dogodkov, ki ta konec tedna potekajo v Trebnjem.
Zadnji vikend v avgustu je v Trebnjem zadnja leta vedno čas za Slovo poletju. Tridnevni dogodek pripravlja in financira Krajevna skupnost Trebnje, združuje pa zabavo, glasbo, šport, kulinariko, ustvarjalnost, dobrodelnost in dobro družbo, so sporočili iz Zavoda za trajnostni razvoj Temeniške in Mirnske doline.