MLM, mariborska livarna, stečaj, delavci Svet24.si

Odpuščanja: Katera podjetja so se odločila za ...

Simon Popek, Miša Molk Svet24.si

Ljubitelji filmov spet prišli na svoj račun

Boris Kupec 2022 Necenzurirano

Po našem razkritju razveljavili 30-milijonski ...

dzani stojakovic novo mesto rom Reporter.si

V Novem mestu se hvalijo: To je Rom Đani, ki hodi...

matjaz kek mm Ekipa

Kek dobil vprašanje o Iličiću in Dragonsih, ...

Chris Martin ima nenavaden ritual Revija Stop

Nenavaden ritual pevca Coldplayjev

thompson doncic Ekipa

Prizori, ki jih v NBA še ni bilo: Tako so v San ...

Novice Ljubljana

Letošnji naj klasični krofi iz Vrhnike in Črnomlja

Piše: STA

Čas objave:
24.02.2022 12:03

Naj klasični krof so letos po izboru Turistično gostinske zbornice Slovenije pripravili v vrhniški slaščičarni Berzo, med posamezniki pa je slavila Črnomaljka Helena Črne. Izbor je zbornica prvič izvedla lani, z njim pa so želeli v turizem v času zaprtja panoge vnesti nekaj optimizma. Ker je požel veliko zanimanja, so ga letos ponovili.

Letos se je na razpis zbornice odzvalo blizu štirideset ponudnikov krofov, kar je več kot lani, so sporočili z zbornice, kjer so zmagovalce razglasili na današnji "debeli" četrtek. Na podlagi lanskih izkušenj, ko so ponudniki tekmovali z raznovrstnimi krofi, so se letos podjetja in posamezniki lahko prijavili k tekmovanju v dveh kategorijah: klasični in inovativni krof.

Naj klasični krof Slovenije 2022 so pripravili v vrhniški slaščičarni Berzo, drugo mesto je pripadlo slaščičarni Marelica v Celju, tretje pa ljubljanski slaščičarni Maxi.

Med posamezniki je najboljši klasični krof pripravila Helena Črne iz Črnomlja.

V kategoriji naj inovativni krof je prvo mesto pripadlo Domu starejših občanov iz Novega mesta, drugo mesto ljubljanskemu Maxiju in tretje mesto Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor.

Med posamezniki je najbolj inovativen krof pripravila Vika Begulić iz Rakeka.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali na turistično gostinski zbornici, je imela strokovna komisija tudi tokrat zahtevno delo, saj so bili številni krofi ne le lepi, temveč narejeni z veliko domišljije. Med inovativnimi krofi so največ pozornosti komisije vzbudili krofi z dodatki malin in vanilijeve kreme, pehtrana, bele čokolade, lešnikov, datljev, kokosov in čilija.

Pri ocenjevanju so upoštevali videz in splošni vtis izdelka, pravilno obdelavo testa, stopnjo cvrtja, polnilo in okus.