V Ribnici, Kočevju in Sodražici se je začel izvajati enoletni projekt pod imenom EKO 365+, ki bo z različnimi seminarji, delavnicami in dogodki na področju ekologije, prehrane, eko umetnosti, osebne rasti, eko gradnje, vzgoje in kmetovanja, skušal približal pomen življenja v stiku z naravo tako na osebnem kot družbenem nivoju.
Projekt poteka v partnerstvu z Rokodelskim Centrom Ribnica, Knjižnico Miklova Hiša, Pokrajinskim muzejem Kočevje, Turističnim društvom Ribnica, JSKD - izpostava Ribnica in Območno obrtno-podjetniško zbornico Ribnica. Vsak teden bodo organizirane različne aktivnosti tako za otroke kot odrasle, lokalno prebivalstvo pa bo lahko v njih lahko sodelovalo brezplačno. Za zdravje, vitalnost in dobro počutje je ključnega pomena, da v svoje obroke vključimo čim več svežih živil, žive hrane – hrane, ki raste – zelenja, sadja, zelenjave, kalčkov, oreščkov ... Hrane, ki nam daje energijo in je polna življenja, vitaminov, mineralov, ogljikovih hidratov, beljakovin, naravnih sladkorjev in esencialnih aminokislin. To je hrana, ki poživlja in pomlajuje, hrana, ki vrača zdravje in vitalnost, je dejal vodja projekta Matej Ocepek .