Društvo stari Čebelar Draškovec Semič je ta konec tedna pripravilo v gostilni Pezdirc v Semiču tradicionalno ocenjevanje salam.
7 članska komisija pod vodstvom zelo znanega kuharja Jožefa Oselija je ocenila in pokusila 48 odličnih salam,, ki so prišle iz Dolenjske Bele krajine in celo iz Italije.Komisija ni imela lahkega dela je pa le določila vrstni red salam od odlične do dobre. Tako so včeraj zvečer v gostilni Pezdirc podelili vsem salamarjem priznanja.
Priznanja in nagrade sta podelila svetovni kuhar Jozef Oseli in semiška županja Polona Kambič.
Najboljše salame so pridelali:
1. Mesto Družina Ivec
2. Peter Križman
3. Aleš Lavrič
4. Gorazd Movern
5. Janez Agič
Konec meseca pa društvo prireja na Draškovcu nad Semičem pri čebelarski koči tradicionalno goležijado, ki lahko vsak preizkusi svoje mojstrovine kuhanja goleža.