V okviru projekta »Modra frankinja – žametno vino regije Posavje«, katerega nosilec je KŠTM Sevnica, je četrtek, 13. decembra 2018, v organizaciji Kmečke zadruge Sevnica v novi Grajski in Vinski dvorani Hotela Ajdovec v Sevnici potekal poseben vinsko-kulinarični večer, Praznični večer penin, slajših vin in Grajskih mesnin.
Nameni večera so bili aktivna promocija vina modra frankinja in regionalne posavske kulinarike, dvig dodane vrednosti obstoječih pridelkov, spodbujanje uporabe lokalno pridelane hrane in vin, spodbujanje lokalne samooskrbe ter kakovostne in varne hrane za zdrav odnos ter skrb za regionalno okolje.
V pravem decembrskem vzdušju, ki ga je pričaralo tudi naletavanje snežink, smo spoznali lokalne penine in slajša vina vinarjev Zdravko Mastnak, Vino Kozinc, Kmetija Kobal, Domaine Slapšak in Vinarstvo Kerin - Hiša frankinje ter jedi iz lokalnih sestavin, predvsem Grajskih mesnin, ki jih je kulinarično odlično osmislila ekipa restavracije Ajda.
Ob prijetnem druženju in glasbenem programu Vokalne skupine Vilinke smo izkusili edinstveno vinsko-kulinarično doživetje.