bankomat Svet24.si

Na bankomatu v Ajdovščini pozabil 200 evrov

hokejisti1 Svet24.si

Hokejisti od Vikingov do brkačev, da bodo na ...

172A2166 Necenzurirano

Padel je rekord: vila enega najbogatejših ...

DOG20131106_ZIG6348 Reporter.si

Tito ni vstal od mrtvih, rdeči zombiji ne ...

doncic dallas Ekipa

Bo Dončić odsoten dlje? Liga NBA povlekla ...

Lara Medved, planet Njena.si

Izbranka Blaža Švaba se je 3 mesece po porodu ...

bakle ilirska portoroz Ekipa

Kaos v slovenskem prvenstvu: bakle so letele med ...

Novice Sadinja vas

FOTO: Mladi kuharji so se izkazali

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.03.2013 11:11

Osnovnošolci Škocjana, Novega mesta, Koprivnice in Krmelja so včeraj na tretjem regijskem tekmovanju v Obujanju slovenske kulinarične dediščine v Domačiji Novak, v Sadinji vasi pri Žužemberku, postavili novi nivo celotnemu projektu, dvignili standard in podali izziv vsem prihajajočim etapam.

V domačem okolju pri Novakovih v Sadinji vasi, v Domačiji so, po nekaterih mnenjih še kuharsko neizkušene roke otrok, prekosile same sebe in osupnile gledalce ter žirante.

S prefinjenim čutom za ribje meso: do sekunde natančno odmerjenim časom peke ali kuhe, sestavin, ki so sovpadale po avtohtonih standardih in že zdavnaj pozabljene kombinacije, postrežene na vizuelno dovršen način, nežno začinjene, zrele za v kuhinje velikih Chefov...

Žlikrofi, pira, žganci, zaroštan močnik ali ajdova kaša, vse s tehtno razlago in podlago o avtohtonosti, vzrokih priprave v času naših prababic in z okusom, ki so te popeljali v nebesa.

S pomočjo Borisa in Miriam Novak v njihovi Domačiji so se tokrat odločili, da napredujejo 4 tekmovalne skupine:

· Škocjanski krapi, OŠ Frana Metelka Škocjan, s krapovim paprikašem in škocjanskimi žganci

· Knapec, OŠ Krmelj, s filejem postrvi na špinačni posteljici in zaroštanim močnikom

· Navihani sulci, OŠ Frana Metelka Škocjan, s pečenim sulcem in ajdovo kašo z zelenjavo


· Podgurski pobci, OŠ Grm Novo mesto, s pečeno postrvjo in dolenjskimi žlikrofi

več na: www.kuhnapato.si