Z današnjim obiskom gobarske razstave je več kot 200 učencev osnovnih šol iz Stične in Dobrepolja v Štentovem kozolcu v Hočevju nad Krko v občini Dobrepolje, sklenilo tridnevne prireditve ob 10-letnici delovanja Društva gobarjev Štorovke Šentrumer-Hočevje.
Poleg pisane, tudi desete, razstave 340 različnih gob slovenskih gozdov (od užitnih,strupenih,lesnih,zdravilnih…), ki so jo odprli ob kulturnem programu ter množičnega obiska te razstave , so drugi dan pripravili še tekmovanje v kuhanju gobje enolončnice in najizvirnejše oziroma najbolj domiselne jedi iz gob. Tako, kot so bile vse razstavljene gobe paša za oči, so bile vse jedi tako užitne, da so kmalu pošle. Žirija pa ni imela lahke naloge, a je soglašala, da je najboljši gobjo enolončnico skuhala ekipa Društva gobarjev Boletus iz Umaga (Hrvaška), druga je ekipa Društva podeželskih žena Struge, tretja pa je bila skupina zanesenjakov PPG iz Hočevja. Najbolj izvirno gobjo jed je skuhala domačinka Darija Pajk, drugo mesto je pripadalo Gostišču Krka tretje Turističnemu društvu Krka.»Seveda smo ponosni na našo prehojeno pot, ki smo jo zastavili s ciljem varovanja narave,poglabljanja znanj o gobah in mikroflori, ozaveščanju širše javnosti o pomembnosti gob kot naravnega bogastva ter prenašanja znanja na mlajše generacije,« je dejal Pavle Gregorka, predsednik društva, sicer tudi podpredsednik Mikološke zveze Slovenije. Pa še to. To društvo 70 članov v Hočevju ima lasten dom. Zgradili so ga leto po ustanovitvi , in sicer ob privolitvi lastnika gozda Franca Hrovata, ki je tudi ustanovni član društva in prvi podpredsednik. Leži na 643 metrov visokemu hribu Šentrumarju. Svečano so ga odprli 12. junija, za god sv. Primoža, ki je sejalec gob. Dejavni predsednik je za naš radio spregovoril tudi o številnih zanimivostih, ki jim rad prisluhne vsakdo, in ne le gobarji.