nemška policija Svet24.si

V Nemčiji na lovu za trojnim morilcem

profimedia-0960025258 Svet24.si

Trumpov minister pojasnil carine za otočje, na ...

erik-brecelj Necenzurirano

Vsi ekscesi domačega zdravstva, ki jim je Brecelj...

931609_maja-keuc0-1 Reporter.si

Zlorabili ime Maje Keuc: peticije za izključitev ...

luka doncic lebron james Ekipa

Fotografija, ki je zažgala splet: Luka v ...

xjtrd_1115x560_acf_cropped Dober Tek

Božansko dobra lazanja po receptu Anje Fir

POMIVANJE POSODE Dober Tek

Preprost trik, s katerim boste odstranili tudi ...

Novice Ribnica

FOTO: Fižol - kuharska mojstrovina in inovacije

Piše: Riko, P.L.

Čas objave:
07.09.2018 09:36

Na Škrabčevi domačiji so včeraj okušali fižolove jedi po receptih, zbranih v knjigi Fižol Andreje Škrabec.

mediaspeed3574.jpg
Inovacijske pestrosti so dražile brbončice množice obiskovalcev.
mediaspeed

Na vrtu Škrabčeve domačije je Andreja Škrabec, avtorica knjige Fižol, skupaj s svojimi prijatelji - kulinaričnimi zanesenjaki predstavila kulinarične specialitete iz fižola.

Sproščen pogovor med njimi je odkrival zanimivosti in tradicionalne in inovacijske pestrosti, ki jih v gastronomijo vnaša fižol, izbrane mojstrovine, ki so jih poleg Andreje Škrabec pripravili še Lucija Ćirović,

mediaspeed3569.jpg
Na dogodku je bila tudi Lucija Čirović
mediaspeed

Bogdan Pikula, Marko Obrstar, Lucija Ćirović, Dušan Mitrović in Slavko Adamlje, pa so dražile brbončice množice obiskovalcev.

bogataj.jpg
Pomen fižola v kulinariki je predstavil prof. dr. Janez Bogataj
Foto: mediaspeed

Sproščeno druženje ob degustaciji je bogatil tudi glasbeni nastop Ribniškega kantavtorja Stojana Bavdka, pomen fižola v kulinariki pa je predstavil prof. dr. Janez Bogataj.