Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem so pripravili dan odprtih vrat. Rdeča nit letošnjega dneva odprtih vrat je ''Spoznaj poklice v gastronomiji in turizmu''.
Dijaki so osnovnošolcem in njihovim učiteljem pokazali znanja in veščine, ki jih morajo obvladati strokovnjaki v gastronomiji in turizmu ter skupaj z učitelji mentorji pripravili zanimive delavnice in razstave.
Predstavili so tudi utrip pouka, življenja in dela na šoli, turistični vodniki pa so obiskovalce popeljali po Novem mestu.
Že tradicionalno so pripravili zanimive, uporabne in zelo dobro obiskane delavnice. Učitelji strokovnih predmetov so skupaj z dijaki pripravili naslednje delavnice:
- Vodenje po Novem mestu: Učenci so s pomočjo dijaka doživeli pridih srednjeveškega časa na sprehodu po Novem mestu.
- Potujmo po Evropi: Učenci so spoznavali evropska mesta skozi oči mladih.
- Slovenske terme in zdravje: Učenci so spoznali slovenske termalne in mineralne vrelce, zdravilišča ter njihove zdravilne učinke.
- Prehranski semafor: Učenci so ugotavljali kvalitete izdelkov s pomočjo prehranskega semaforja.
- Sonce v kozarcu: Učenci so ob pomoči dijakov pripravljali pisane in okusne koktajle.
- Pisana miza: Učenci so ob pomoči dijakov pripravljali pisan svet servet in pogrinjke.
- Mali kuharski mojstri: Učenci so pripravljali jedi iz sezonske in lokalno pridelane hrane.
- Rojstnodnevni prigrizki: Otroci obožujejo rojstnodnevno zabavo, sploh, če lahko nanjo povabijo svoje prijatelje. Zakaj ne bi sami pripravili prigrizke?
- Predstavitev programov: Predstavitev izobraževalnih programov Srednje šole za gostinstvo in turizem.