V Sloveniji letos že štirinajstič zapovrstjo tretji petek v novembru obeležujemo dan slovenske hrane, ko poteka Tradicionalni slovenski zajtrk, tokrat pod geslom »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!«. Projektu se pridružujejo tudi osnovne šole in vrtci v mestni občini Krško, današnji zajtrk pa je župan Janez Kerin preživel z učenkami in učenci ter zaposlenimi Osnovne šole Koprivnica.
Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je namenjen ozaveščanju najmlajših o pomenu lokalno pridelane hrane, samooskrbi s hrano in domačo pridelavo in predelavo hrane.
Učenke in učenci Osnovne šole Koprivnica so županu in ostalim vabljenim gostom pripravili prisrčno dobrodošlico in krajši kulturni program, ki so si ga ogledali tudi otroci tamkajšnjega vrtca. Ravnateljica Osnovne šole Koprivnica Anemari Kapler je izpostavila, da so na šoli še posebej ponosni na številne mlade čebelarje, ki se zavedajo pomembnosti čebel za našo skupno prihodnost in se pri tem zahvalila zaposlenim, ki skrbijo za vodenje čebelarskega krožka na šoli in vzdrževanje šolskega čebelnjaka.
Župan Mestne občine Krško Janez Kerin se je zahvalil za vabilo na tradicionalni slovenski zajtrk in poudaril, kakšen privilegij imamo v naši občini, ki premore toliko lokalno pridelane in kakovostne hrane. Ker je med nepogrešljiv del slovenskega zajtrka, je župan razkril, da že potekajo prve priprave za izvedbo državne proslave Čebelarski praznik 2026, ki bo potekala v Krškem.
Srečanja na koprivniški šoli so se poleg župana udeležili še predsednik Krajevne skupnosti Koprivnica Damjan Bogovič, podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije in predsednik Čebelarske zveze Krško Tone Urek in predsednik Čebelarskega društva Senovo-Brestanica Vlado Grahovec, ki so po zaključenem kulturnem programu sedli za mizo k zajtrku z učenci Osnovne šole Koprivnica.