Najzabavnejše jutro se med tednom v srcu Dolenjske začne ob 6. uri, ko najboljše poslušalce zbuja jutranja ekipa. Ajda Zorko in Jure Zupančič sta tokrat malce nostalgično razmišljala, katera je bila najboljša hrana, ki so jo pripravljale naše babice.
Jure se je spomnil, da je njegova babica pripravila odličnega pohanega piščanca, palačinke, njena specialiteta pa so bile tudi pohane marele. Kaj je Jure povedal ob tem? Poslušajte v priloženem posnetku.
Ajda pa se je spomnila slastnih tort in sladic, pa tudi jedi z nenavadnim imenom: ajdova potancanka, ki je narejena iz ajdove moke in svežega domačega sira.
Oglasili pa ste se tudi poslušalci; tako peko Facebooka kot tudi prek SMS sporočil na 031 33 44 33. Marija je zapisala takole: “Na mojo staro mamo me najbolj spominjajo ajdovi žganci, zabeljeni z ocvirki. To je večkrat pripravila, pa res je blo dobro.” Vanja je sporočila, da je bil jabolčni štrudl najboljši, Matej pa je pohvalil nedeljsko kosilo pri babici. Predvsem mu je bilo všeč, da se je zbrala cela družina in so jedli skupaj. Dodal je, da to tudi najbolj pogreša. Andraž se spomni babičinega domačega kruha, Jolanda pohanega piščanca, Sabina se najbolj spomni krompirja, fižola in kolerabe, Anica pa žlikrofov in ocvirkov.
In da se dedki ne bi počutili zapostavljenih, ker je v Jutru na Krki beseda tekla o babičini kuhinji, smo lahko slišali tudi recept za najboljši špricar, ki ga je dedek zagotovo znal pripravit najboljše.