avto Svet24.si

V Kopru skočil skozi okno sodišča in pristal na...

Aleksandar Vučić Svet24.si

Srbski zvočni top buri duhove: v poročilu ruske ...

Alenka Bratušek Necenzurirano

Dars premagal Alenko Bratušek, cena hitre ceste ...

1744296441-172a5739-1744296256541 Reporter.si

Napad je močan in orkestriran, komu je Golob spet...

celje Ekipa

Italijani celjskemu avtobusu naredili tole!? Fotka...

IMG_0362 Njena.si

Žana Vidmar je z nami delila dragocene družinske...

Bolečine v kolenu Svet24.si

Pogosta bolečina, ki je ne smete ignorirati

Jutro na Krki

Dolenjska jabolka so najboljša, ker nimamo megle

Piše: R.K.

Čas objave:
20.11.2020 09:42

V petkovem Jutru na Krki se je Jure posvetil tradicionalnemu slovenskemu zajtrku.

Vsak tretji petek v novembru že deset let zapored poteka tradicionalni slovenski zajtrk, ko naj bi za "fruštk" jedli kruh, mleko, med, maslo in jabolka slovenskega izvora. 
Jure je zato stopil v kontakt sadjarjem Janezom Bučarjem, ki mu je razložil, kakšna je razlika med slovenskimi in tujimi jabolki, ali je kaj resnice v temu, da trgovci jabolka premažejo z voskom in pa zakaj so Dolenjska jabolka najboljša. 
Govoril pa je tudi s predsednikom Čebelarskega društva Črnomelj Dušanom Milinkovičem, ki je zaupal kakšen med moramo kupovati. Govorila sta tudi o tem, kako ocenimo ali je med kakovosten, poslušalce pa je presenetil tudi z zelo zanimivim dejstvom o čebelah. 
Več izveste v priloženih posnetkih.

SLOVENSKI ZAJTRK 1


SLOVENSKI ZAJTRK 2


SLOVENSKI ZAJTRK 3


SLOVENSKI ZAJTRK 4


SLOVENSKI ZAJTRK 5